News
|
|

Verbeter de productiviteit door je ruimte slimmer te benutten


Het verhogen van de productiviteit is een belangrijk doel voor de meeste bedrijven: het is essentieel voor het realiseren van overkoepelende strategieën en het stimuleren van groei.

Terwijl de werkplek blijft evolueren en de relatie tussen deze evolutie en het personeelsbestand diepgaander wordt bestudeerd, is er een groeiende behoefte om het interne milieu opnieuw te bekijken om te zien of verbeteringen kunnen worden aangebracht om de productiviteit te stimuleren en resultaten te behalen.

Productiviteit op kantoor

Onderzoeken hebben aangetoond dat een goed ontworpen kantoor de productiviteit, creativiteit en algemeen welzijn van medewerkers kan verbeteren. Andere studies hebben aangetoond dat medewerkers die werken in een omgeving die is versierd met planten en kunstproducten productiever zijn dan die in functionele maar kale ruimtes.

Echter, met naar verluidt één op de zes werknemers die te maken hebben met psychische problemen en een nationale push om mensen terug naar kantoor te krijgen, is het essentieel om verder te denken dan alleen decoratie. Door rekening te houden met de invloed van het interne milieu van een gebouw, kunnen bedrijven en ontwikkelaars samenwerken om te ontwerpen met productiviteit in gedachten.


ESG modular building

Terug naar de basis

Populaire, moderne kantoren zijn doorgaans gericht op de werknemer en omvatten vaak open ruimtes, hoge plafonds en hoogwaardige akoestiek. Deze kenmerken zijn belangrijk om de luchtcirculatie te verbeteren, het natuurlijke licht te maximaliseren en ervoor te zorgen dat een werkplek geen sensorisch ongemak veroorzaakt.

Steeds vaker wordt verwacht dat werkplekken flexibel zijn om samenwerking mogelijk te maken en tegelijkertijd een gevoel van gemeenschap onder medewerkers te bevorderen. Modulaire bouwoplossingen, of ze nu gehuurd, langdurig geleased of permanent zijn, bieden deze flexibiliteit en kunnen efficiënt worden geconfigureerd en hergeconfigureerd om aan verschillende moderne eisen te voldoen. Deze herconfigureerbaarheid komt zowel individuen tijdens hun werkdag ten goede als bedrijven die mogelijk een ruimte nodig hebben die zich aanpast aan veranderende capaciteitseisen van de personeelsbezetting.

Hoewel de focus op meer flexibele, goed uitgevoerde ruimtes misschien simplistisch lijkt, zorgt deze benadering van gebouwontwerp voor een kwaliteitsgebouw dat waarschijnlijk een gelukkig en productief team huisvest. In modulaire bouw betekent dit het gebruik van precisieproductie in een gecontroleerde omgeving om een consistente kwaliteit te creëren, afval te verminderen en de duurzaamheid te vergroten.


Open space modular building. Table and chairs in a room filled with natural lighting. Glass house booth for meetings. Lots of windows.

Kies voor groen voor een blij team

In de wereldwijde push voor bedrijven om milieubewuster te worden, moet het ontwerp van gebouwen een fundamenteel onderdeel vormen van elke oplossing. 93% van degenen die werken in milieuvriendelijke werkplekken zegt zich gelukkiger te voelen in hun baan, vergeleken met 55% in kantoren die niet milieuvriendelijk zijn.

Kantoren die zijn gebouwd met modulaire technieken, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, bieden een verminderde koolstofbinding in vergelijking met traditionele bouwtechnieken. Bovendien verminderen deze gebouwen de operationele koolstof door duurzame toevoegingen zoals warmtepompen, fotovoltaïsche panelen en schone lucht oplossingen zoals Clean Air van Resysten, dat titaniumdioxide gebruikt om verontreinigende stoffen en organische componenten af te breken, waardoor gebruikers worden beschermd tegen vervuiling, terwijl aan duurzame verplichtingen wordt voldaan en het interne milieu wordt geoptimaliseerd.


Solar panels on top of a modular building.

De toekomst van het kantoor

Om ervoor te zorgen dat kantoren voldoen aan de verwachtingen van werknemers op het gebied van comfort en duurzaamheid, helpt het om de bedrijfscultuur en de mindset van werknemers te verbeteren. Werken in een omgeving die deze waarden ‘leeft’, zal naar alle waarschijnlijkheid motivatie en productiviteit stimuleren, vooral in combinatie met goed ontworpen, ruime omgevingen.

Of uw werkruimte nu tijdelijk, langdurig gehuurd of permanent is, het is belangrijk om de productiviteit van uw bedrijf niet in gevaar te brengen door de basisprincipes van goed ontwerp te vergeten.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over verhuurbare ruimtes.

Plaats een reactie

Learn more about why Premier Modular is the right partner for your next project

Recent News

ESG modular building

Bereik ESG-doelen met modulaire bouw

Om klimaatverandering tegen te gaan, wil de Nederlandse overheid de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% verminderen in 2030 en met 95% in 2050, ten opzichte van het niveau…