BAE Systems

RAF Coningsby

Klant

BAE Systems

Gebouwoplossing

Tijdelijk

Grootte

66 En-suite Slaapkamers

Client & Project Team Testimonials

Project Manager, BAE Systems

“Premier Modular presteerde goed op dit project en ondanks de uitdagingen van de Covid-19-pandemie werd de nieuwe faciliteit op tijd voltooid. Het werd geleverd volgens een hoge standaard en heeft ons geholpen om te voldoen aan de behoefte aan extra accommodatie voor een periode van twee jaar.” “We hebben Premier aangesteld na hun succesvolle prestaties bij eerdere projecten voor BAE en hadden vertrouwen in hun vermogen om te leveren. Ze voegden waarde toe aan het project, vooral in de ontwerpfase met de bouw van een prototype slaapkamer in de fabriek, zodat de klant de afwerking en details kon beoordelen.”

Opdracht

RAF Coningsby herbergt twee frontliniesquadrons die klaar zijn voor gevechten en is het trainingsstation voor Typhoon-piloten, evenals de Battle of Britain Memorial-vlucht. Als een van de twee Quick Reaction Alert Stations beschermt het het zuidelijke luchtruim van het VK.

BAE Systems, dat vliegtuigen en diensten levert aan het Ministerie van Defensie, had behoefte aan een speciaal ontworpen accommodatievleugel voor vliegtuigtechnici uit het buitenland voor een periode van twee jaar.

De offsite oplossing

Premier kreeg het £2,6 miljoen contract toegewezen voor het ontwerp en de snelle bouw van de nieuwe woonvleugel. Het twee verdiepingen tellende accommodatiegebouw voor vliegtuigtechnici uit het buitenland is een op maat gemaakte en hoogwaardig afgewerkte modulaire oplossing die voor twee jaar wordt gehuurd.

Deze oplossing bood BAE het voordeel van hoogwaardige woonruimte die eenvoudig kan worden gedemonteerd en opnieuw gebruikt wanneer de behoeften van de dienst veranderen.

Omdat het gebouw zich op een militaire basis bevindt, had het een versterkte staalconstructie en gehard glas in de ramen om aan de beveiligingseisen te voldoen.

Verminderde overlast

De installatie van de 55 modules was gepland op tijden dat er geen vliegtuigen vlogen, wat een strakkelogistieke planning vereiste. De afwerking werd zoveel mogelijk buiten de locatie uitgevoerd om de overlast op de bouwplaats te minimaliseren. De modules waren vooraf uitgerust met doucheruimtes, keukens, scheidingswanden, leidingschachten, tapijten, ramen, scheidingswanden en deuren. Premier leverde ook al het vaste en losse meubilair en de inrichting voor het project.

Uitdagingen
  • Ontwikkeling van een ontwerp oplossing voor hoogwaardige accommodatie voor buitenlandse medewerkers voor een korte termijn van twee jaar.
  • De essentiële eis om de overlast voor militaire operaties en de luchtbasis tijdens de bouw te verminderen.
  • Verhoogde beveiliging van het gebouw.
  • Zorgvuldige logistieke planning voor de installatiefase van het gebouw, aangezien de locatie een basis voor militaire vliegtuigen is.
De faciliteit

De nieuwe accommodatievleugel was Premier’s zesde modulaire bouwcontract op de basis en volgt op de voltooiing van een nieuw squadron hoofdkwartier van 2.800 m².

Het gebouw biedt 66 en-suite slaapkamers, gemeenschappelijke keukens, wasruimtes en fietsopslag.

Als onderdeel van dit contract werd ook een apart blok gebouwd voor een recreatieruimte, gebedsruimte en was- en toiletvoorzieningen.