Mace Data Centre Welfare Offices

Microsoft Datacenter, Amsterdam

KLANT

Mace Group

BOUWOPLOSSING

Tijdelijk

PROJECT LOOPTIJD

4 maanden

GROOTTE

4,392 m2

BOUWTIJD / INSTALLATIETIJD

Twee periodes van 1 maand

Dit zegt de klant erover


Clay Allison, CEO, Commercial Manager

Om eventuele problemen aan de grens voor te zijn werkte Premier Modular nauw samen met een importeur, zodat we geen last hadden van vertraging bij de douane en alle processen gedurende het project zo soepel mogelijk zouden verlopen.

De communicatie tijdens het project verliep uitstekend. Zo was er elke week een voortgangsoverleg, waar mogelijke problemen werden besproken en opgelost. Zelfs als er aan het einde van de dag nog zaken werden gewijzigd, reageerde het team supersnel en werd alles in het werk gesteld om eventuele vertragingen tot een minimum te beperken.

Het eindproduct dat Premier Modular heeft opgeleverd is van bijzonder hoge kwaliteit, met een kantoortuin en ruime werkplekken. De ruimte voldoet volledig aan onze wensen: het is dan ook meer dan een kantoor, met fantastische ontspanningsruimtes om ervoor te zorgen dat onze medewerkers lekker kunnen werken.”


IN HET KORT

Om hun cloud footprint te kunnen uitbreiden wilde Microsoft een tweede datacenter realiseren ten noorden van Amsterdam (Middenmeer, gemeente Hollands Kroon).

Tijdens de bouw van het nieuwe datacenter, die van start ging in 2020 en naar verwachting in 2024 wordt afgerond, had Mace Group – het internationale bouwbedrijf dat het project oplevert – hoogwaardige kwaliteit kantoorruimte en personeelsvoorzieningen nodig, die naarmate het project vorderde werden afgestemd op de behoeften van het team op locatie.

Het team van Mace had twee tijdelijke gebouwen nodig: gebouw Oasis (opgeleverd in 2021) en het hoofdgebouw (opgeleverd eind augustus 2022).

DE OFFSITE-OPLOSSING

Premier Modular ontwikkelde, leverde en installeerde twee tijdelijke gebouwen met in totaal 4.392 vierkante meter hoogwaardige kwaliteit kantoorruimte en personeelsvoorzieningen voor de bouwteams op locatie.

De hoogwaardige binnenruimtes geven deze tijdelijke voorziening een permanente uitstraling dankzij de grote, ruime kamers en kantoren, allemaal met hoge plafonds (2,70 m).

  • Gebouw Oasis: 1.368 m2 verdeeld over 3 verdiepingen
  • Hoofdgebouw: 3.024 m2 verdeeld over 2 verdiepingen

De twee gebouwen zijn voorzien van airconditioning en bestaan onder meer uit toiletruimtes, kluisjes, een kantine, gebedsruimtes, privékantoren, kantoortuinen, vergaderruimtes en directievertrekken.

HOOGWAARDIGE GEBOUWEN

In Europa is tijdelijke accommodatie doorgaans klein, hokkerig en te beperkt voor bouwteams. Het was dan ook belangrijk dat Premier zou zorgen voor het tegenovergestelde: open ruimtes met hoge plafonds en een duidelijk overzicht van de beschikbare ruimte.

Het project moest vooral een hoogwaardige interne omgeving opleveren, zodat de ruimtes daadwerkelijk het beoogde effect zouden hebben op de werkomgeving van het personeel op de bouwplaats.

Om dat voor elkaar te krijgen werd voor deze units Transline Plus toegepast, het toonaangevende systeem van Premier Modular met een standaardhoogte van 2,70 m en veel open ruimte die je overal in het gebouw terugziet. De Transline Plus-voorzieningen van Premier bieden kwalitatief zeer hoogwaardige accommodatie voor medewerkers van bouwplaatsen.

DE UITDAGINGEN

Rond de oplevering van het project speelden twee belangrijke uitdagingen.
Logistiek: er waren allerlei logistieke uitdagingen. Premier Modular werkte echter nauw samen met de partners in de toeleveringsketen om zo min mogelijk last te hebben van de gevolgen van de Brexit, zodat het project naadloos en volgens schema op het Europese vasteland kon worden opgeleverd.

Tijdschema’s: de werktijden op locatie bleven beperkt tot een gewone werkdag, zonder overuren in de avonden of weekenden. In nauwe samenwerking met Mace zorgde Premier voor een tijdige oplevering, zodat ook Mace op schema bleef met zijn eigen planning.