Costain Skanska JV

Zeer duurzame projectkantoren en personeelsvoorzieningen voor HS2 fase 1

Project

Zeer duurzame projectkantoren en personeelsvoorzieningen voor HS2 fase 1

KLANT

Costain Skanska JV

BOUWTIJD

Eén dag

PROGRAMMA

4 weken op locatie

BOUWOPLOSSING

Tijdelijk

Dit zegt de klant erover


John Harrison, Section Lead Construction Manager, bij SCS JV

“Premier ontwikkelde de kosteneffectiefste bouwoplossingen die voldeden aan onze eisen en ons budget. Het team was uitermate flexibel: de ontwerpen werden telkens aangepast aan onze veranderende behoeften, waarbij klantgerichtheid steeds voorop stond.”


IN HET KORT

HS2 is de nieuwe hogesnelheidslijn die Londen verbindt met Midden- en Noord-Engeland en Schotland, meer dan 25 stations aandoet, waaronder in acht van de tien grootste steden van het Verenigd Koninkrijk, en circa 30 miljoen mensen bij elkaar brengt. De bouw van de nieuwe spoorlijn is opgedeeld in drie fases, waarbij in fase 1 het traject tussen Londen en de regio West Midlands wordt aangelegd.

Skanska Costain STRABAG Joint Venture (SCS JV) had projectkantoren en personeelsvoorzieningen nodig op 15 locaties langs de laatste 26,4 km spoor naar het zuidelijke eindpunt, station London Euston. Dit maakt deel uit van de eerste fase van de HS2.

Het contract met SCS JV bestaat uit de aanleg van diverse kunstwerken en voor 21 km spoor wordt met zes boormachines een tunnel gegraven.

DE UITDAGINGEN

Premier kon SCS voorzien van geschikte bouwoplossingen voor de verschillende locaties, conform de geldende bouwvoorschriften en strenge brandveiligheidseisen, omdat de voorzieningen minimaal vijf jaar in gebruik blijven.


Bij elk project werkten de teams van Premier met korte programma’s en op enkele zeer veeleisende locaties vlakbij drukke spoortrajecten. Hiervoor was samenwerking nodig met teams van de Britse spoorbeheerder Network Rail en een zorgvuldige logistieke planning, met name voor de fases waarin werd gebouwd.

DE OPLOSSING

Premier Modular sleepte miljoenencontracten in de wacht voor de levering van ruim 15.000 m² gebouwen, bestaande uit meer dan 500 modules die volledig volgens de vereisten en specificaties van SCS werden samengesteld.

In de gebouwen bevinden zich kantoortuinen, vergaderruimtes, ruimtes voor ontspanning, douches, droogruimtes, toiletten, EHBO-ruimtes en kantines.

Elk gebouw werd compleet opgeleverd met verlichting, airconditioning, brand- en inbraakalarm, toiletten, scheidingswanden en deuren.


EEN ZO KLEIN MOGELIJK EFFECT OP HET MILIEU

De gebouwen blijven minstens vijf jaar in gebruik en hebben voor een zo klein mogelijk effect op het milieu een aantal duurzaamheidskenmerken, waaronder:

• Regenwateropvang voor werkzaamheden op het terrein
• Energiezuinige verlichting
• PIR-verlichtingssensoren
• Waterbesparende douches
• Toiletten met twee spoelknoppen
• Afvalwatertanks om lozing op het riool tot een minimum te beperken