Dixons Newall Green Academy

Dixons Newall Green Academy

Klant

Dixons Newall Green Academy

Bouwoplossing

Huur

INSTALLATIE

7 Dagen

Grootte

1,786m²

Programma

14 Weken

TIJD OP LOCATIE

12 Weken

Opdracht

Gelegen in het hart van Wythenshawe, Manchester, is Dixons Newall Green Academy. Een nieuwe gratis middelbare school, opgericht onder het multi-academy trust, Dixons Academies Trust (Dixons), die in september 2023 is geopend.

Voorheen bekend als Newall Green High School, ondergaat de Academy een ingrijpende renovatie als onderdeel van een samenwerking tussen Dixons en het Ministerie van Onderwijs om de instelling in de komende vijf jaar te laten groeien.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe leerlingen van jaar 7 direct konden profiteren van een moderne, state-of-the-art omgeving terwijl de renovatiewerkzaamheden plaatsvinden, werd Premier Modular door hoofdaannemer Morgan Sindall ingeschakeld om twee tijdelijke modulaire gebouwen te leveren.

Geconfronteerd met de harde deadline van het nieuwe schooljaar, moesten de teams van Premier snel werken om ervoor te zorgen dat de nieuwe Academy op tijd kon openen en haar eerste studenten kon onderwijzen.


Neem een kijkje in de tijdelijke onderwijsfaciliteit van Dixons Newall Green Academy, geleverd door Premier Modular.

DE OFFSITE OPLOSSING

Om voldoende ruimte te bieden aan de eerste 140 leerlingen van Dixons Newall Green Academy, heeft Premier Modular twee tijdelijke faciliteiten geleverd voor een huurperiode van 54 weken. De primaire faciliteit is een twee verdiepingen tellend onderwijsblok van 1.493 m² met vijf klaslokalen, een laboratorium en een kunstlokaal op de eerste verdieping. Op de begane grond bevinden zich een muziek oefenruimte, een ICT-klaslokaal, een serverruimte, een resourcekamer, groepsruimtes en extra klaslokaalruimte.

Het 44-modulen gebouw biedt een gastvrije omgeving, ruim en praktisch met 3,1 meter hoge plafonds, dataintegratie, CCTV en toegangscontrole. Het interieur is helder en geschikt voor het doel met vinyl beklede binnenmuren, tapijten en antislip vinyl vloeren, dubbel glas, draai-kiepramen en LED-verlichting door het hele gebouw. Vooreen betere toegankelijkheid zijn zowel interne stalen trappen als een interne platformlift inbegrepen, met hellingen en treden die meerdere toegangswegen buiten mogelijk maken.

Het tweede tijdelijke gebouw van de Academy is een cateringblok van acht modules dat ook dienst doet als sporthal. Verspreid over 293 m² bevat de faciliteit een commercieel ingerichte keuken achter het kantinegebied. In lijn met Premier’s inzet voor duurzame productie en constructie, werden de bovenste interne structuur en stalen frames van beide gebouwen gerecycled uit de bestaande verhuurvloot van het bedrijf.

Ondersteuning voor een sterkere toekomst

Met de verwachte voltooiing van de renovatiewerkzaamheden aan de bestaande gebouwen van de Academy volgend jaar, zullen de door Premier geleverde modulaire faciliteiten ervoor zorgen dat de nieuwste leden van de instelling een sterke start van hun schoolcarrière hebben. De interne omgevingen die modulaire gebouwen bieden, evenaren gemakkelijk die van traditionele bouwmethoden in kwaliteit, duurzaamheid en sterkte.

Daarnaast stelt de mogelijkheid om modules te recyclen en hergebruiken de Academy in staat om hun tijdelijke faciliteiten op een duurzame manier af te voeren, zonder schade toe te brengen aan het milieu of de lokale gemeenschappen, zodra hun permanente gebouwen gereed zijn.

Met het schooljaar in volle gang en twee uitstekende tijdelijke faciliteiten ter versterking van hun onderwijsdiensten, is de Academy goed gepositioneerd om hun populatie en reputatie verder te laten groeien.De uitdagingen

• Extra uren en weekenden werken om ervoor te zorgen dat de nieuwe school kon openen bij de start van het naderende schooljaar.
• Het installeren van de faciliteiten per module om de overlast voor de lokale gemeenschap aanzienlijk te minimaliseren.

Heeft u dringend behoefte aan huuraccommodatie voor uw school? Neem contact op met ons gespecialiseerde team.