Department of Health and Social Care/Crown Commercial Service

Covid-testlocaties

project

Covid-testlocaties

KLANT

Brits ministerie van Volksgezondheid/Crown Commercial Service


AANNEMER

Premier Modular


PROGRAMMA

2 locaties per week, verspreid over het Verenigd Koninkrijk


OMVANG

50 testlocaties


BOUWOPLOSSING

Tijdelijk

DIT ZEGT DE KLANT EROVER


WOORDVOERDER BIJ CROWN COMMERCIAL SERVICE:

“In deze vreselijk lastige tijden heeft de offsite-sector echt een tandje bijgezet: om de overheid te helpen bij het bezweren van de crisis, maar ook om belangrijke bouwprojecten in de publieke sector op een veilige manier te kunnen laten doorgaan.”

“De manier waarop onze belangrijkste leveranciers inspeelden op de uitdaging om de covid-testlocaties op te zetten was bijzonder indrukwekkend. Aan het begin van de pandemie werden de werkzaamheden op bouwplaatsen in het hele land stilgelegd en door de maatregelen rond sociale onthouding nam de productiviteit af. De offsite-productielocaties bleven operationeel en specialisten als Premier bleven hun capaciteit benutten door de verhuurcapaciteit uit te breiden en door personeel te werven om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Dit levert langetermijnvoordelen op bij de ondersteuning van het Britse covid-herstelplan.”


GEORGE SWANEPOEL, PROJECTMANAGER BIJ SODEXO, AANBIEDER VAN TESTDIENSTEN:

“De inrichting van de locatie en de testfaciliteit in Havant waren geweldig. Het was een goed doordacht gebouw waar patiëntenstromen efficiënt konden worden afgehandeld, ook gelet op de sociale onthouding. De modulaire oplossing was gemakkelijk schoon te houden, niet blootgesteld aan de weersomstandigheden en een veilige en prettige werkomgeving voor ons personeel. En al binnen een paar uur was het gebouw operationeel. Deze testlocatie had echt een positief effect op de lokale gemeenschap.”


IN HET KORT

Tijdens de covid-pandemie waren in het Verenigd Koninkrijk in alle gemeentes testlocaties nodig, omdat de overheid de testcapaciteit snel wilde uitbreiden ter bescherming van de volksgezondheid.

PROJECTUITDAGINGEN
 • Na de oplevering van het eerste project in Bolton heeft Premier zelfstandige lokale testlocaties gebouwd in steden door het hele land, waaronder Glasgow, Leamington Spa, Dudley, Nottingham, Aylesbury, Buxton, Bury St Edmunds, Torbay, Lambeth, Durham en Liverpool.
 • De geografische spreiding van de locaties vroeg om een gedegen logistiek en gedetailleerd projectmanagement.
   
 • De teststraten op maat werden stuk voor stuk op bestelling geproduceerd. Hiervoor zette Premier op zijn modulaire productielocatie in de regio East Yorkshire een volledige extra nachtploeg in. Zo kon het bedrijf de ongekende doorlooptijden halen die nodig waren voor dit contract en andere grote projecten tijdens de pandemie.
   
 • Premier werkte samen met een aantal zeer betrokken leveranciers om de installatie van gemiddeld twee locaties per week mogelijk te maken. De doorlooptijd tussen de aanvraag voor de locatie en de oplevering werd teruggebracht tot slechts één week – en op sommige locaties zelfs nog korter: op zich al een bijzondere prestatie.
   
 • Premier bracht de opbouw op locatie terug tot slechts drie dagen, inclusief testen, opstarten, aanleggen van nutsaansluitingen, overdracht en inwerkperiode. Andere leveranciers van testlocaties hadden daarvoor maar liefst vijf dagen nodig.
   
 • Op sommige locaties in binnensteden was de ruimte uiterst beperkt. Daar was dus een zorgvuldige logistieke planning nodig, vooral tijdens de opbouw.
DE OFFSITE-OPLOSSING

Het miljoenencontract van Premier, dat via Crown Commercial Service werd afgesloten voor het Britse ministerie van Volksgezondheid, bestond uit 50 testlocaties verspreid over het Verenigd Koninkrijk, van Portsmouth tot Inverness.

Elke zelfstandige testlocatie had een speciaal ontworpen testgebouw van 110 m² met acht patiëntencabines, hygiënische wanden, een aparte in- en uitgang voor medewerkers, ruimte voor het ophalen en afgeven van de tests en een testruimte voor gezinnen.

Het contract van Premier omvatte de levering van personeelsvoorzieningen in drie gebouwen met een PBM-ruimte, opslagruimtes, testvoorbereiding, rustruimte voor het personeel, keukentje en toiletten, maar ook essentiële voorzieningen als een wateraansluiting, afvalwatertanks, datacommunicatie, alarmsystemen en stroomgeneratoren.

Verder zorgde Premier op elke locatie voor beveiligingsafrastering, funderingsplaten, trappen en hellingen, schijnwerpers, radiocommunicatie en datasets en dagelijkse watervoorziening en afvalwateropvang.

SOCIALE ONTHOUDING IN EEN PRODUCTIEOMGEVING

Het is aangetoond dat modulair bouwen zorgt voor meer veiligheid, minder risico’s en een grotere kans op oplevering op schema en binnen het budget. Het feit dat de productielocaties van Premier vanaf het begin van de pandemie, in maart 2020, veilig en op normale capaciteit bleven draaien, is hiervan een duidelijk bewijs. 

Je kunt veel gemakkelijker afstand houden in een gecontroleerde productieomgeving dan op een bouwplaats. Verder is het beperken van het aantal aanwezigen op een bouwplaats een belangrijk voordeel voor aannemers die tijdens een pandemie doorwerken.

Premier nam tijdens de pandemie ongeveer 100 nieuwe medewerkers aan vanwege de toenemende vraag naar zowel tijdelijke modulaire gebouwen als offsite-bouwoplossingen op maat.