Bradfields Academy

Bradfields Academy

Klant

Bradfields Academy

Gebouwoplossing

Huur

INSTALLATIE

8 Dagen

Grootte

1,732m²

Programma

14 Weken

TIJD OP LOCATIE:

9 Weken

Opdracht

Bradfields Academy is een vooruitstrevende en toonaangevende aanbieder van diensten voor speciale onderwijsbehoeften en handicaps (SEND). De school stelt leerlingen, tussen de 4-19 jaar met complexe leerproblemen en handicaps, in staat om te excelleren in een op maat gemaakte onderwijsomgeving.

Gelegen in Chatham, Kent, maakt de Academy deel uit van het renovatieprogramma van het Ministerie van Onderwijs (DfE) en ondergaat het de komende twee jaar een volledige schoolrenovatie om de faciliteiten te optimaliseren.

Als gevolg hiervan gaf hoofdaannemer Wates Construction opdracht aan Premier Modular om een specialistisch, gehuurd schoolgebouw te leveren om de leerlingen van de Academy te huisvesten en ervoor te zorgen dat aan hun onderwijs- en persoonlijke behoeften wordt voldaan gedurende de renovatie.

Met een lange toewijding aan de onderwijssector was het Premier-team verheugd om samen te werken met de school aan dit tijdelijke schoolgebouwproject om ervoor te zorgen dat de studenten tijdens de renovatie de beste onderwijsvoorzieningen blijven ontvangen.Toewijding aan ontwerp

Om het ontwerp van het gebouw af te ronden, werkten de ontwerpers van Premier acht weken nauw samen met een aantal belangrijke stakeholders, waaronder de Academy, DfE-consultants, Wates Construction en de FF&E-leverancier van het project, Chalk Creatives. Dit proces zorgde ervoor dat een op maat gemaakt en toegankelijk gebouw werd geleverd dat voldoende tegemoet komt aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de indeling van de klaslokalen, die elk zijn ontworpen voor maximaal acht leerlingen.

Het resultaat spreekt voor zich; een geavanceerde, op maat gemaakte oplossing. Het 68-module gebouw biedt een verzameling van op maat gemaakte faciliteiten, allemaal afgewerkt volgens een uitzonderlijke standaard. Het bestaat uit 66 modules van 12,2 x 3 meter en twee modules van 7,2 x 3 meter. De twee verdiepingen tellende school heeft op de begane grond één klaslokaal voor voortgezet onderwijs en zes klaslokalen voor basisonderwijs, vergezeld van een grote aula met een aangrenzende meubelopslag en een volledig commerciële trainings- en cateringkeuken, compleet met mechanische ventilatie. De keuken is ontworpen in volledige overeenstemming met de Disability Discrimination Act om de kook- en toegangsmogelijkheden te maximaliseren.

Een interne lift en een met gegolfd staal beklede trap bieden toegang tot de eerste verdieping, met nog eens acht klaslokalen voor voortgezet onderwijs, waaronder een ICT-klaslokaal, dramalokaal en wetenschapslokaal, evenals een wetenschapslaboratorium.

Om de toegankelijkheid en ondersteuning voor alle leerlingen te maximaliseren, zijn beide verdiepingen uitgerust met een speciale sensorische ruimte, therapieruimte, rustige ruimtes en een hygiëneruimte, naast een bibliotheek en een kleine groepsruimte.

In de basis- en middelbare klaslokalen, het wetenschapslaboratorium, de kantoren, de cateringkeuken en alle sensorische ruimtes zijn verlaagde plafonds geïnstalleerd met akoestische plafondplaten met een geluidsabsorptiewaarde van 34 decibel. Buiten is het gebouw bekleed met panelen die zijn voorzien van plastisol.

Huuraccommodatie voor onderwijs

Met een huuroplossing van Premier Modular zorgde Bradfields Academy ervoor dat hun leerlingen kunnen blijven leren in een hoogwaardige, duurzame omgeving.

Door te kiezen voor offsite productie werd dit bereikt met minimale verstoring van de lessen, en werd een volledig functionele en onberispelijke leeromgeving gerealiseerd in slechts 14 weken.

De omvang en snelheid van dit project alleen al hebben de mogelijkheden van modulaire huuroplossingen gedemonstreerd, waardoor scholen hun permanente faciliteiten kunnen renoveren en een hoog serviceniveau kunnen blijven leveren.Heeft u een tijdelijke specialistische schoolgebouw nodig om uw studenten te huisvesten? Neem vandaag nog contact op met ons verhuurteam.