Grovesnor Place London

1-5 Grosvenor Place

Project

Grosvenor Place, Londen

AFMETING

4 verdiepingen

PROGRAMMA OP LOCATIE

3 weken

HUURPERIODE

156 weken

BOUWOPLOSSING

Tijdelijk

IN HET KORT

Vanwege de bouw van een nieuw luxehotel in het centrum van Londen had de organisatie achter The Peninsula tijdelijke accommodatie nodig om het personeel te huisvesten terwijl alle bestaande gebouwen werden gesloopt en een grondige herontwikkeling plaatsvond.

DE UITDAGINGEN
  • Met de aanstaande herontwikkeling was een snelle doorlooptijd essentieel, zodat de sloop zo snel mogelijk kon beginnen.
  • Op de drukke locatie in het centrum van Londen moest de inrichting uiterst efficiĆ«nt zijn om overlast tot een minimum te beperken.
  • Vanwege de beperkte ruimte op de grond was een portaalconstructie nodig, net als de mogelijkheid om de hoogte in te bouwen.
DE OPLOSSING

Ruimtegebrek op deze drukke locatie in de binnenstad, bij Hyde Park Corner, vroeg om een creatieve aanpak. Dankzij onze constructie van vier verdiepingen konden we de beschikbare ruimte optimaal benutten en bleef de overlast voor de omgeving zo klein mogelijk.


Het gebouw werd op onze offsite-productielocatie gebouwd, naar de bouwplaats vervoerd en binnen een week voltooid, zodat de grondwerkzaamheden gewoon door konden gaan.

RESULTATEN

Onze portaalconstructie en mogelijkheden voor meerdere verdiepingen boden meer ruimte voor een modern en comfortabel kantoor, compleet met een directiekamer en personeelsvoorzieningen om de medewerkers bij dit ingrijpende project betrokken te houden.

Dankzij de hoogwaardige inrichting kreeg het personeel een lichte, inspirerende werkomgeving met uitzicht op de locatie in hartje Londen.