News
|
|

Mentale Gezondheid Heeft een Modulaire Oplossing Nodig


De invloed van de omgeving op je mentale gezondheid is duidelijk: veel licht, ruimte en toegang tot de natuur zorgen voor een beter welzijn.

Recent onderzoek laat zien dat in Europa 2 op de 5 werknemers last heeft van angst en depressie. Dit toont aan dat er meer geïnvesteerd moet worden in werkomgevingen die de mentale gezondheid ondersteunen. Modulaire gebouwen, die flexibel en precies gebouwd zijn, helpen zowel het welzijn van mensen te verbeteren als zakelijke doelen te halen.Van buiten naar binnen

Het bevorderen van een goede mentale gezondheid begint met de uitstraling van een gebouw. Iedereen wil leven en werken in een visueel aantrekkelijke omgeving, en onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die tevreden zijn met hun werkomgeving, beter presteren.

Premier Modular deelt deze visie en streeft ernaar inspirerende omgevingen te creëren die creativiteit en productiviteit bevorderen. Commerciële modulaire gebouwen zijn ideaal om een prettige sfeer te creëren. Door de flexibiliteit en nauwkeurigheid van modulaire bouw kunnen unieke gebouwen worden ontworpen die aan verschillende eisen voldoen. Daarnaast kan er in samenwerking met wereldberoemde architecten esthetisch mooie architectuur worden gerealiseerd.

Voor een van onze recente projecten werkten we samen met de gerenommeerde architecten van Hawkins Brown. Het gebouw, met een indrukwekkende entree van 5,4 meter hoog, is ontworpen om bezoekers direct bij binnenkomst te inspireren. Dit gevoel van ruimte blijft behouden door het hele gebouw, met een plafondhoogte van gemiddeld 2,7 meter in de kantoorruimtes en 2,45 meter in de laboratoria. Dankzij de slimme indeling wordt het natuurlijke licht optimaal benut, wat bijdraagt aan het welzijn van de gebruikers.Een gecontroleerde omgeving voor tevreden gebruikers

Een zorgvuldig gereguleerde interne omgeving die het mentale welzijn ondersteunt, vereist dat variabelen zoals licht en temperatuur onder controle zijn. Het comfortabel voelen in een ruimte kan een wereld van verschil maken voor het mentale welzijn van een individu, vooral als de interne omstandigheden of complexe behoeften om extra ondersteuning vragen.

Neem bijvoorbeeld onderwijsinstellingen die tegemoetkomen aan leerlingen met speciale onderwijsbehoeften (SEN), zoals autisme. Voor deze leerlingen is het essentieel dat de interne omgeving zo gecontroleerd mogelijk is. Leerlingen met sensorische gevoeligheden kunnen bijvoorbeeld extreem ongemak ervaren als een kamer te warm of te koud is, waardoor het moeilijker of stressvoller kan zijn om zich op leren te concentreren.

Een commercieel modulair gebouw biedt hier een uitstekende oplossing. Dankzij de nauwkeurige fabricage van bouwcomponenten hebben de faciliteiten een effectieve luchtafdichting, wat zorgt voor een comfortabele temperatuur. Vaak wordt dit nog verder verbeterd door de installatie van een gebouwbeheersysteem, mechanische ventilatie of een lucht-warmtepomp, waardoor het interne milieu wordt gestabiliseerd en de energie-efficiëntie van het gebouw wordt verbeterd.Een oplossing die de zintuigen in balans brengt

Lawaaierige omgevingen en gebrek aan licht hebben een negatieve invloed op de mentale gezondheid. Studies tonen aan dat te veel lawaai op de werkplek de productiviteit kan verlagen en stress veroorzaakt. Daarom is het belangrijk dat nieuwe gebouwen rustige, goed verlichte ruimtes bieden waar mensen zich kunnen concentreren zonder afleidingen.

Premier Modular gebruikt daarom ontwerpelementen zoals hogere plafonds, grotere ramen voor meer natuurlijk licht, en optimaliseren de akoestiek om externe geluiden te verminderen. Al deze aanpassingen vereisen precisie, een kwaliteit die inherent is aan de fabrieksmatige productie van modulaire gebouwen. Bovendien is de installatie van modulaire gebouwen snel en efficiënt, vaak al binnen enkele dagen afgerond. Deze moderne manier van installeren minimaliseert geluid en verstoring, wat ideaal is om sensorische overbelasting te voorkomen die vaak voorkomt bij traditionele bouwmethoden.

Met geestelijke gezondheidsproblemen die blijven voorkomen in alle sectoren van de samenleving, is het belangrijk dat interne omgevingen ontworpen zijn om aan individuele behoeften te voldoen en de mensen die er wonen en werken te ondersteunen. Modulaire bouw is een stap in de goede richting: het biedt op maat gemaakte oplossingen en houdt al in de vroege stadia rekening met de buiten- en binnenkant van een gebouw en de mensen die erin wonen.

Wil je je interne omgeving verbeteren? Neem vandaag nog contact op met ons team.

Plaats een reactie

Learn more about why Premier Modular is the right partner for your next project

Recent News

ESG modular building

Bereik ESG-doelen met modulaire bouw

Om klimaatverandering tegen te gaan, wil de Nederlandse overheid de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% verminderen in 2030 en met 95% in 2050, ten opzichte van het niveau…