Costain Skanska JV

Zeer duurzame projectkantoren en personeelsvoorzieningen voor HS2 fase 1

Project

Zeer duurzame projectkantoren en personeelsvoorzieningen voor HS2 fase 1

KLANT

Costain Skanska JV

BOUWTIJD

Eén dag

PROGRAMMA

4 weken op locatie

BOUWOPLOSSING

Tijdelijk

Dit zegt de klant erover


John Harrison, Section Lead Construction Manager, bij SCS JV

“Premier ontwikkelde de meest kosteneffectieve bouwoplossingen die voldeden aan onze eisen en budget. Hun team was zeer flexibel, paste de ontwerpen aan op onze veranderende behoeften, en legde een sterke nadruk op klantgerichtheid.”


Opdracht

HS2 is de nieuwe hogesnelheidslijn die Londen verbindt met Midden- en Noord-Engeland en Schotland, meer dan 25 stations aandoet, waaronder in acht van de tien grootste steden van het Verenigd Koninkrijk, en circa 30 miljoen mensen bij elkaar brengt. De bouw van de nieuwe spoorlijn is opgedeeld in drie fases, waarbij in fase 1 het traject tussen Londen en de regio West Midlands wordt aangelegd.

De Joint Venture van Skanska Costain STRABAG (SCS JV) had projectkantoren en voorzieningen nodig voor 15 locaties langs de laatste 26,4 km van HS2 tot aan het zuidelijke eindpunt bij London Euston. Dit maakt deel uit van de eerste fase van HS2.

De SCS JV-opdracht omvat de bouw van verschillende constructies en 21 km van de lijn zal zich in een tunnel bevinden, gecreëerd door zes tunnelboormachines.

DE UITDAGINGEN

Premier Modular leverde bouwoplossingen aan SCS die geschikt waren voor de verschillende locaties, in overeenstemming met de Bouwvoorschriften Deel L en strikte brandveiligheidsnormen, aangezien de voorzieningen minstens vijf jaar in gebruik zullen zijn.

Bij elk project werkte het Premier-team aan korte schema’s en op enkele sterk beperkte locaties dicht bij actieve spoorlijnen. Dit vereiste samenwerking met de teams van Network Rail en nauwgezette logistieke planning, vooral voor de bouwinstallatiefases.

DE OPLOSSING

Premier Modular werd gecontracteerd voor multi-miljoen pond contracten om meer dan 15.000 m² aan gebouwen te leveren, bestaande uit meer dan 500 modules, geconfigureerd volgens de exacte eisen en specificaties van SCS.

De voorzieningen omvatten open kantoorruimtes, vergaderruimtes, ontspanningsruimtes, douches, droogruimtes, toiletten, EHBO-ruimtes en kantines.

Elk gebouw werd volledig geïnstalleerd met verlichting, airconditioning, brand- en beveiligingsalarmen, toiletten, scheidingswanden en deuren.


MILEU-IMPACT MINIMALISEREN

De gebouwen zullen minstens vijf jaar in gebruik zijn en bevatten een aantal duurzame functies om de impact op het milieu te minimaliseren, waaronder:

  • Regenwateropvang om water te leveren voor site-operaties
  • Energiezuinige verlichting
  • PIR-verlichtingssensoren
  • Laag waterverbruik douches
  • Dubbele spoeltoiletten
  • Afvalwaterreservoirs om de afvoer naar lokale riolering te minimaliseren